четвъртък, 17 април 2014 г.

E-mail и парола.


Ние сме българите от новото време, достатъчно зрели, за да се сравняваме с всички отминали поколения. Виждаме недостатъците си, обсъждаме ги помежду си,но някак си все не успяваме да се справим с тях.Ние сме поколение на напредналите технологии, на напредначивия ум, но също така и на забравените морални ценности .

Живеем във века позволяващ на всеки да прави каквото си пожелае без забрани и ограничения. Изключително голямата и достъпна информация в интернет ни кара да изградим една напълно погрешна представа за света около нас.

Истината е, че ние живеем в социалните мрежи. Как е възможно да познаваш някого, ако не сте приятели във Фейсбук или не го следваш в Инстаграм? Не е. 

Отваряйки произведението на Зукърбърг сякаш ставам част от едно състезание. Разбира се, че всеки е в своя собствена надпревара. "Коя е по-красива?", "Кой има по-мощна кола?", "Кои двама се обичат най-много?".

Нужно ли е да правим всичко това достояние на толкова много хора? Да им споделяме какво ни е казало гаджето, да им показваме всяка своя вещ или на колко километра е колата ни...

Такива сме. За нас това е признание и наистина ни кара да се чувстваме добре. Въпреки всички тези усилия, които полагаме, това е едно съревнование, в което няма победители или губещи. Има само нов стимул: да си поръчаме манджа по-скъпа с 2 лева, защото все пак ще изглежда малко по-добре и ще е супер да я фотографираме.


Кофти, но в такова време живеем. Време ,в което ценностите на хората,техния морал и бит е изместен от елементарни разбирания за света и нещата ,които са наистина важни. Това е новата България с новите си българи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар