неделя, 27 април 2014 г.

Ех, любов..


Любовта е едно от най-силните и прекрасни чувства. Всеки човек копнее да го изпита и да успее да го задържи за по-дълго в живота си. 

Обичта по един или друг начин се оказва смисълът в живота на хората. За повечето от нас е трудно да го приемат, но това е факт. Факт е, че имаме нужда от подкрепа, от нежност, от доброта. Ние не можем да я определим, не знаем какво означава тя, но дните ни преминават в копнежи да я изпитаме. За нас е едно от усещанията върху, които искаме да се осланяме до живот, защото ни кара да се  чувстваме истински живи и щастливи.

Как всъщност може да бъде определена любовта между хората? Тя не може да бъде чута, нито видяна, трудно е да се изкаже с думи, но е там, в сърцата и душите ни. До колко ще отворим душите и сърцата си зависи само от нас. Има ли защо да вярваме в любовта? Какво ще ни донесе тя? Дали всяка усмивка, всяка ласка са подарени и в замяна получаваме сълзи и болка? Трябва да се научим да вярваме на хората, да вярваме в любовта, която искат да споделят с нас. Често може да не получаваме това,което желаем, но не трябва да спираме да се опитваме и да се научим да бъдем щастливи и сами, за да може и някой друг да ни направи.

Ние сме приели и идеализирали любовта с идеята за утопична романтика. Тя понякога се превръща в поредица от компромиси и саможертви. Хората са готови да се откажат от «своето» ,за да получат одобрението или само усмивката на човека до себе си. Понякога сме готови на ежедневни отстъпки, чрез които бавно и сигурно започваме да губим себе в името на любовта и чуждото щастие. На света няма напълно еднакви хора, което означава ,че трябва да отстъпим от строго индивидуалното, защото хармония между двама души може да се постигне единствено с компромиси.

Въпреки различните разбирания, интерпретации и прояви на любовта тя е едно взаимно чувство. Неизброими за «изразните средства» ,с които се описва, но за да се осъществи е нужно хората да открият пътя си един към друг. Успеят ли, за тях започват ежедневията изпълнени с положителни емоции и чувството за пълнота. 

Чрез любовта ние започваме да виждаме смисъла във всичко, което правим. Тя смекчава сърцата ни и сразява злобата и лъжата. Любовта е смисълът на живота ни. Тя е нещо красиво,нещо чисто..изключително.

Няма коментари:

Публикуване на коментар